Мениджър за един ден – денят започна тук! Българска фондова борса и Джуниър Ачийвмънт България дадоха начало на 21-то издание на инициативата „Мениджър за един ден“ с тържествено откриване на борсовата сесия, съобщават от БФБ. Над 190 институции, организации и компании от цялата страна отварят врати за повече от 1400 талантливи и амбициозни ученици и студенти, които днес ще бъдат изпълнителни директори, мениджъри на отдели и дори кметове в тях.

Бони Бонев, Председател на управителния съвет на JA Bulgaria, благодари на партньорите от БФБ и поздрави младите „Менижъри за един ден“ с пожелания и за двете страни да работят ползотворно. „Всички ние разчитаме младите хора да ни водят успешно и да помагат на организациите ни да се адаптират в този нов и постоянно променящ се свят, където дигитализацията и изкуственият интелект заемат все по-голяма територия. Много от присъстващите на събитието млади мениджъри за един ден днес може би ще открият своето призвание за това, което искат да правят в бъдеще, добави г-н Бонев.

JA Bulgaria, Фондовата борса и емблематичната програма „Мениджър за един ден“ стават част от световна традиция на церемониално биене на камбаната като символ на ново предприемаческо начинание, изпълнено с риск и оптимизъм. Предприемаческата култура върви ръка за ръка с финансови умения и независимост. Тази комбинация ще отключи успешна кариера за много млади хора, както и вдъхновение и устрем за постигане на високи цели. Началото на този дълъг път бе днес.“, каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.