„МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“
7 ноември 2019


Няколко интересни факти за събитието:

В инициативата се включват компании като HP, Microsoft, Netinfo, bTV, Coca-Cola, SAP, PwC, Porsche, Samsung, Citi, IBM, Deloitte, VMware, Nestle, UniCredit Bulbank, Schneider Electric и др. 

За 16 години в Националната инициатива „Мениджър за един ден“ са взели участие над 15000 ученици и студенти.

Около 80% от учениците, които участват в инициативата, кандидатстват за участие отново.

Освен за разнообразни позиции в частния сектор учениците могат да кандидатстват за длъжности като “Президент за един ден”, за позиции в държавната администрация или в неправителствения сектор.

Искаш да разбереш кое е твоето призвание? Искаш да подобриш шансовете си да намериш стаж или да започнеш работа в някоя от най-успешните компании и организации? “Мениджър за един ден” е точно за теб!

„Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на JA Bulgaria. Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.


6 причини, заради които да се запишеш в “Мениджър за един ден”

1. Ще се забавляваш.

2. Ще имаш възможността да изпиташ какво е чувството да работиш за емблематична компания в индустрията, която те интересува.

3. Ще се доближиш една крачка по-близо до отговора на въпроса “С какво искам да се занимавам?”

4. Ще изградиш (или надградиш) своите меки умения. Ще имаш възможност да се научиш как да се реализираш успешно в конкурентна среда, както и ще придобиеш конкретни умения, които ще ти бъдат от полза в бъдеще.

5. Ще натрупаш практически опит, който ще те направи по-привлекателен кандидат при кандидатстването за стаж/работа.

6. Ще създадеш контакти с бизнеса, които в бъдеще могат да ти се отплатят.


Често задавани въпроси

Отговор

Ако си участвал в предишни издания, ползвай потребителското име и паролата, която вече е създадена. За възстановяване на парола, ползвай опцията "Забравена парола".

За нови участници: попълни формата за регистрация, отбелязвайки своето образование, опит, интереси и силни страни: http://mfd.jabulgaria.org. След това ще получиш на имейла си парола, с която да влезеш в своя профил. Оттам ще можеш да разглеждаш обявените от организациите-домакини позиции в рамките на „Мениджър за един ден“. Имаш право да кандидатстваш за неограничен брой позиции, но те съветваме да кандидатстваш само за тези, които са те впечатлили най-силно, тъй като след като бъдеш избран от дадена организация не можеш да бъдеш одобрен от останалите.

С други думи - бъдеш ли избран, нямаш право на промяна. Затова те съветваме да кандидатстваш внимателно и само за позиции, на които наистина би желал да заемеш! Няма ограничение дали позицията е в твоя роден град, или на друго място в страната. Ако бъдеш избран за някоя от позициите, системата ще те уведоми, а организацията-домакин ще се свърже с теб предварително, за да ти даде насоки къде и кога трябва да дойдеш на 7 ноември. Ако бъдеш избран от домакин, който не е от твоя роден град, е нужно да помислиш как ще обезпечиш пътните си разходи, защото JA Bulgaria не може да поеме такъв ангажимент, а най-вероятно и твоите домакини не биха могли да го направят.

Отговор

Участието в “Мениджър за един ден” се препоръчва само на ученици и студенти, които са високо мотивирани да открият своето призвание, да натрупат практически опит и да създадат контакти с реалния бизнес. Ангажиментът е обвързан с полагането на усилен труд и предварителна подготовка.

Отговор

Не можем да ти гарантираме, че ако участваш в “Мениджър за един ден”, ще започнеш работа в мечтаната от теб компания на момента. Можем само да ти обещаем, че ще прекараш един незабравим ден, в края на който ще си много по-близко до отговора на въпроса “На какво искам да посветя живота си?”. В процеса на кандидатстване ще се научиш да представяш себе си успешно при кандидатстване за работа. В самия ден ще създадеш много ценни контакти и ще развиеш комуникационните си умения. Ще получиш и сертификат за участие, който оттук насетне да прилагаш към CV-то си. Виж как едно посещение в компания се превърна в реална работа в това видео.

Инициативата ти харесва?
Побързай да си създадеш профил!

Регистрирай се