„МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“
В онлайн формат на 23 март 2021 г.


Няколко интересни факти за събитието:

В инициативата в различните издания се включват компании като HP, Microsoft, Netinfo, bTV, Coca-Cola, SAP, PwC, Porsche, Samsung, Citi, IBM, Deloitte, VMware, Nestle, UniCredit Bulbank, Schneider Electric и др. 

За 18 години в Националната инициатива „Мениджър за един ден“ са взели участие над 20 000 ученици и студенти.

Около 80% от учениците, които участват в инициативата, кандидатстват за участие отново.

Освен за разнообразни позиции в частния сектор учениците могат да кандидатстват за длъжности в различни институции от държавната администрация или в неправителствения сектор.

Искаш да разбереш кое е твоето призвание? Искаш да подобриш шансовете си да намериш стаж или да започнеш работа в някоя от най-успешните компании и организации? “Мениджър за един ден” е точно за теб!

„Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на JA Bulgaria. Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.
 
Изданието през 2021 г. ще бъде във виртуална среда поради наложените ограничения, но това има и своите предимства за теб - по този начин ще можеш да кандидатстваш за позиции в цялата страна без да се налага да пътуваш! За съжаление няма да можеш да видиш реална офис среда и да почувстваш атмосферата на екипа на твоите домакини, но се надяваме, че следващото издание ще бъде без тези ограничения и ако тази година си бил избран за 'виртуален' мениджър, ако кандидатстваш в следващото издание има шанс да ги посетиш и на място. Следи събитието и във Facebook, където ще разбереш и кой ще специалният ни гост в лайвстрийма, с който ще закрием събитието!


6 причини, заради които да се запишеш в “Мениджър за един ден”

1. Ще се забавляваш.

2. Ще имаш възможността да изпиташ какво е чувството да работиш за емблематична компания в индустрията, която те интересува.

3. Ще се доближиш една крачка по-близо до отговора на въпроса “С какво искам да се занимавам?”

4. Ще изградиш (или надградиш) своите меки умения. Ще имаш възможност да се научиш как да се реализираш успешно в конкурентна среда, както и ще придобиеш конкретни умения, които ще ти бъдат от полза в бъдеще.

5. Ще натрупаш практически опит, който ще те направи по-привлекателен кандидат при кандидатстването за стаж/работа.

6. Ще създадеш контакти с бизнеса, които в бъдеще могат да ти се отплатят.


Често задавани въпроси

Отговор

За да имате възможност да се включите пълноценно в инициативата е добре да поискате предварително разрешение от вашите преподаватели или директори на училищата, в които учите. Ако те ви разрешат да отсъствате, ще имате възможност да получите извинителна бележка от вашата компания-домакин на шаблон, който ние ще предоставим за всички участващи компании и организации. Редът и срок за получаване на тези бележки следва да уточните със самата компания. При участието си ще получите и специален сертификат, който също ще получите от вашата компания-домакин, което е още един документ, удостоверяващ вашето участие. И на двата документа следва да има подпис и печат на представител на компанията. 

Отговор

Участието в “Мениджър за един ден” се препоръчва само на ученици и студенти, които са високо мотивирани да открият своето призвание, да натрупат практически опит и да създадат контакти с реалния бизнес. Ангажиментът е обвързан с полагането на усилия и концентрация от ваша страна и често е нужна някакъв вид предварителна подготовка.

Отговор

Не можем да ти гарантираме, че ако участваш в “Мениджър за един ден”, ще започнеш работа в мечтаната от теб компания на момента. Можем само да ти обещаем, че ще прекараш един незабравим ден, в края на който ще си много по-близко до отговора на въпроса “На какво искам да посветя живота си?”. В процеса на кандидатстване ще се научиш да представяш себе си успешно при кандидатстване за работа. В самия ден ще създадеш много ценни контакти и ще развиеш комуникационните си умения. Ще получиш и сертификат за участие, който оттук насетне да прилагаш към CV-то си. Виж как едно посещение в компания се превърна в реална работа в това видео.

Отговор

Ако си участвал в предишни издания, ползвай потребителското име и паролата, която вече е създадена. За възстановяване на парола, ползвай опцията "Забравена парола".

За нови участници: попълни формата за регистрация, отбелязвайки своето образование, опит, интереси и силни страни: http://mfd.jabulgaria.org. След това ще получиш на имейла си парола, с която да влезеш в своя профил. Оттам ще можеш да разглеждаш обявените от организациите-домакини позиции в рамките на „Мениджър за един ден“. Имаш право да кандидатстваш за неограничен брой позиции, но те съветваме да кандидатстваш само за тези, които са те впечатлили най-силно, тъй като след като бъдеш избран от дадена организация не можеш да бъдеш одобрен от останалите.

С други думи - бъдеш ли избран, нямаш право на промяна. Затова те съветваме да кандидатстваш внимателно и само за позиции, на които наистина би желал да заемеш! Няма ограничение дали позицията е в твоя роден град, или на друго място в страната. Ако бъдеш избран за някоя от позициите, системата ще те уведоми, а организацията-домакин ще се свърже с теб предварително, за да ти даде насоки къде и кога трябва да дойдеш на 7 ноември. Ако бъдеш избран от домакин, който не е от твоя роден град, е нужно да помислиш как ще обезпечиш пътните си разходи, защото JA Bulgaria не може да поеме такъв ангажимент, а най-вероятно и твоите домакини не биха могли да го направят.

Отговор

Етапът за кандидатстване за позиции ще стартира не по-рано от 20 февруари като на началната страница ще обявим, че позициите са отворени. Може да следите и нашето събитие във Facebook, където ще обявяваме всички актуални новини.

Отговор

Платформата, в която ще бъдете поканени да се включите в деня на инициативата зависи от това, с коя от тях работят във вашата компания-домакин. Компанията има грижата да ви информира предварително и също да направите един тестови разговор ден или два по-рано, за да се уверите, че всичко работи нормално.

Отговор

Вашето одобрение се случва в самата платформа, като компанията има в профила си бутон, чрез който одобрява вашата подадена кандидатура. Вие ще получите автоматично съобщение на вашия имейл за одобрението веднага след като вашите домакини ви одобрят. Всяка компания сама преценява в кой момент да направи своя избор като ние сме дали ориентировъчни дати, в които това да се случи. Би трябвало до 12 март да имате информация дали сте одобрени или не. Ако до тази дата не получите такава информация ви препоръчваме да се свържете директно с компанията през контактите, които са посочили в профила си в платформата. 

Важно: ако вие сте се регистрирали с грешен имейл адрес няма как да получавате нотификации от платформата, така че бъдете внимателни в етапа на регистрацията. При съмнение за грешка пишете за проверка на имейл yordan.stoyanov@jabulgaria.org

 

Инициативата ти харесва?
Побързай да си създадеш профил!

Регистрирай се