124 компании и институции-домакини от цялата страна се включиха в 20-тото юбилейно издание

На 10 май се проведе 20-ото юбилейно издание на най-мащабната инициатива за кариерно ориентиране „Мениджър за един ден“. В нея 124 компании и институции -домакини от цялата страна обединиха сили с JA Bulgaria, и предоставиха на младите хора на България стотици работни места, до които да се докоснат за ден, да почерпят опит и вдъхновение. С включването си в инициативата на JA Bulgaria те поканиха в екипите си амбицирани ученици и студенти от цялата страна, които от своя страна ги „заразиха“ с младежки ентисуазъм и креативни нови идеи. Под мотото „Силата на един екип“, JA Bulgaria успя не само да обедини различни и конкуриращи се организации и компании за една цел, а и да предложи формат, чрез който самите младежи успяха да се сработят с експертите и мениджърите при които гостуваха и да предложат решения на предизвикателствата на деня.

Над 1700 младежи се регистрираха за участие в юбилейното издание на „Мениджър за един ден 2022“ и сме щастливи да отчетем, че това число надминава новорегистрираните от 2021 г. – поредно доказателство, че усилията и мотивацията, с които JA Bulgaria подкрепя новото поколение категорично си отплащат.

Сред най-желаните позиции в тазгодишното издание на инициативата, се нареждат „Президент и Вицепрезидент за един ден“, а избраните за тези позиции Тереза Баевска и Дориан Неделчев се потопиха в един динамичен, вълнуващ и изпълнен с много отговорности ден. Защото „да си президент или вицепрезидентът, трябва да имаш сърце, което тупти за България“. Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA Bulgaria и Васил Димитров, мениджър маркетинг и корпроативни партньорства, бяха сред гостите, които имаха възможност да надникнат в този ден в работната среда на президенстваката институция, и да обсъдят накракто идеи за бъдещо развитие на младежите в страната ни с г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова.

 

МОН и Министерство на финансите също приеха амбицирани младежи на важни ръководни позиции и интересния работен процес, който се случва в тези институции. В тазгодишната програма за участие в МОН, заниманията и срещите с приетите кандидати им дадоха възможност да има предстаят в реален поглед върху цялостната работа на Министерството, включващ работна среща на заместник-министър Петрова с експерти от висшето образование, разговор с представители на Дирекция Професионално образование и обучение, както и кратка среща с министър Николай Денков и много други.

Както всяка година, и бизнесът беше гостоприемен домакин. Десетки компании, опериращи на нашия и международния пазар, посрещнаха млади хора сред редиците си и споделиха с тях ценни моменти и незабравими преживявания. Благодарим на официалните партньори на „Мениджър за един ден 2022“ за готовността да подкрепят инициативата ни и да осветят пътя на бъдещите млади таланти на България: nPloy, BNP Paribas Personal Finance, ITA Group, LIDL, HPE, UniCredit Bulbank, Coca-Cola HBC Bulgaria, HP Inc., Novartis, Kaufland, Nestle и Vaptech.

Медиите, подкрепящи 20-ото юбилейно издание на инициативата, също разкриха детайли от света на комуникациите, журналистиката, и връзките с обществеността. Сред тях са BTV Media Group, които показаха на младите си гости как кипи животът пред и зад камерата в новинарското студио, какви са отговорните задължения на монтажистите и колко професионализъм изисква всяка минута ефирно време. Благодарим и на всички медийни партньори, бТВ Медия Груп, Мениджър, Економи, и The Recursive, както и на всички останали медии, които споделяха за интересните акценти от Мениджър за един ден, и не престават да разказват за цялостния принос инициативата.


Като за звездно юбилейно издание, имахме и звездна водеща – Деси Стоянова, която изгря редом с представители на водещи компании и им зададе множество интересни въпроси от ученици, заемащи мениджърски роли в Учебните компании на JA Bulgaria. Ако сте пропуснали нашия Livestream към закриващата церемония на „Мениджър за един ден 2022“, можете да го видите тук.

Благодарим на отговорните компании-домакини на инициативата „Мениджър за един ден 2022“, че припознават работата ни като значима и подават ръка на бъдещето ново поколение. Благодарим на хилядите младежи, които търсят осъзнато професионалния си път и следват мечтите си. Всички вие сте вдъхновение, стимул и смисъл за целия екип на JA Bulgaria.

 

За JA Bulgaria:

Вече над 24 години JA България е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета.
Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“.

JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 40,000 ученици и студенти от 450 населени места в страната.