Nu Boyana Film Studios
Компания

София
Видео и анимация Друго Изкуство Маркетинг, реклама и PR

Ивайло Грънчаров

Началник-отдел "FilmForge"

Nu Boyana Film Studios е едно от най-големите филмови студия в света. Компанията предлага услуги по пълния цикъл на производството на филми - от сценарий до екран. Тя е част от семейството на американската компания Nu Image заедно с продуцентската къща Millennium Films и световноизвестното студио за визуални ефекти Worldwide FX.

Фамилията на Nu Boyana Film Studios се разраства с дъщерните компании и марки като B2Y Productions, Nu Boyana FX, Boyana Events, Firefly, Nu Boyana Stunt Academy и FilmForge.


Над 60 милиона евро в ново оборудване и нови студия са инвестирани в Nu Boyana Film Studios в последните години. Вече разполагаме с подводна сцена, с Motion Capture студио и текущо строим своето петнадесето студио. Нашите външни декори са търсени локации за много продукции, а отскоро са отворени и за посещения от туристи в определени дни www.nuboyanatour.com 

Едни от най-известните филми, произведени в студиото са "The Expendables 2", "The Expendables 3", "300: Rise of an Empire", "Conan the Barbarian", "Survivor", "Mechanic: Resurrection", "London Has Fallen", "Loving Pablo" и "The Hitman's Bodyguard". Някои от последните заглавия заснети тук са "Rambo:  Last Blood", "Angel Has Fallen" и "Hellboy". През изминалото лято в студиото бяха заснети продукции като "Kung Fury 2" с Дейвид Сандбърг, Дейвид Хаселхоф, Майкъл Фасбендер и Арнолд Шварценегер и "Jolt" с Кейт Бекинсейл и Стенли Тучи, а текущо в производство е продължението на "The Hitman's Bodyguard" - "The Hitman's Wife's Bodyguard" със Самюъл Л. Джаксън, Райън Рейнълдс, Салма Хайек и Антонио Бандерас.

В студиото са произведени и три филма, достигнали до номинации за Оскар: "The Black Dahlia" - с номинация за операторско майсторство, "The Way Back" - с номинация за грим и "Kon-Tiki" - с номинация за най-добър чуждоезичен филм.