Cobuilder
Компания

София
ИТ - софтуер и хардуер Архитектура и строителство Бизнес и консултиране

Таня Господинова

Специалист човешки ресурси

Кои сме ние?

Кобилдър Интернешънъл е дъщерно дружество на норвежка компания, която вече 20 години специализира в разработката на софтуерни решения за фирми в строителния сектор. Компанията разработва софтуер, който улеснява управлението на информация и документация за строителни продукти и химикали в съответствие с редица регионални и Европейски директиви и регламенти. Продуктовото портфолио на Кобилдър обхваща високо-технологични решения, базирани на Строително-информационното моделиране (BIM), които улесняват подбора на "зелени" продукти и материали за по-устойчиво строителство. Сред клиентите ни са строителни компании от европейски и световен мащаб като Skanska, Wienerberger и Knauf Insulation.

Развойната и изследователска дейност на компанията, както и разработката на софтуерните решения, се извършва изцяло в България. За целта българската компания разполага с екип от млади специалисти в няколко области - строителство, архитектура, електротехника, IT, финанси, бизнес, маркетинг и др., абсолвенти от български и международно-признати университети. Средната възраст в компанията е 29 години.


През 2015 г. Кобилдър Интернешънъл се нареди сред отличилите се компании със своя проект за екологично строителство, базирано на
BIM технологии - "Зелени продукти в BIM". Кобилдър получи 155 хил. евро безвъзмездно финансиране по програма „Иновации в зелената индустрия“, която се управлява от норвежката държавна агенция „Иновация Норвегия“. През 2016 г. проектът донесе на Кобилдър и престижна награда в категория "IT, Технологии и Услуги" на конкурса на b2bmedia "Най-зелените компании в България".


Нашите позиции