Впечатленията от Мениджър за един ден на Асен Георгиев, Генерален директор на HP Inc. Bulgaria

Впечатленията от Мениджър за един ден на Асен Георгиев, Генерален директор на HP Inc. Bulgaria

 

Асен, Вие лично участвахте много активно в инициативата миналата година и имахте свой млад мениджър за един ден. Имаше ли за Вас изненади в деня?

За НР Inc. България участието в миналогодишното издание на „Мениджър за един ден“ даде изключително ценен опит, както на компанията, така и на мен. Успяхме да погледнем на ежедневните ни предизвикателства с нов поглед, благодарение на младите, необременени хора, които имат смелостта да излязат от традиционните рамки при решаването на казуси.

Аз лично останах приятно изненадан от енергията, която имаха младите мениджъри, и начинът, по който успяха да я предадат в екипа ни. „Мениджър за един ден“ дава възможност не само на младите хора да намерят мястото си в динамичната бизнес среда, но и на отговорния бизнес с тяхна помощ да постави основи за по-устойчиво развитие и растежи да почерпи от техните нестихващ ентусиазъм и нестандартни идеи.

Какво послание се постарахте да дадете на вашия мениджър за един ден и има ли нещо, което Вие научихте от него?

В НР Inc. вярваме, че технологиите, които създаваме, трябва да подобряват живота на всекиго, навсякъде. Също така тук не просто следваме тенденциите в технологиите, а ги създаваме.

Това е и посланието, което се опитваме да предадем на само на „Мениджърите за един ден“, а и на всички наши служители по света. За да си лидер на световния пазар трябва да имаш енергичност и инициативност, които да влагаш във всяка част от работния процес. Тук всички носим предприемаческия дух на НР в нас, който ни води напред в иновациите и креативността и натрупаните знания през годините от 1939 насам, които ни помагат да продължаваме да бъдем лидер на пазара.

 

HP е основен партньор на инициативата тази година. Какво е вашето послание към организациите, които се колебаят дали да участват в инициативата и да споделят своя опит с младите хора?

Участието на млади, мотивирани, талантливи и енергични хора към екипите дава един различен поглед върху бизнеса. „Мениджър за един ден“ е платформа, която наистина може да зареди всяка една компания с различни идеи, наистина градивна енергия и не на последно място – приятни емоции.

От друга страна платформата е много полезна и от гледна точка на привличане на таланти. Участниците са следващото поколение служители и всички заедно можем да дадем успешен старт на кариерата и реализацията им и да им помогнем да открият своето място в бизнес света.

 

А на младежите какъв съвет ще дадете, за да вземат максимума от възможността?

В НР Inc. ние вярваме в силата на идеите. Търсим визионери, които имат желание да променят начина, по който работи света. Тук знаем, че хората са най-важната част по пътя към успеха. Даваме възможност на младите хора да изградят заедно с нас бъдещето на технологиите. Чрез инициативата „Мениджър за един ден“, искаме да дадем възможност на младите мениджъри да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им да изберат бъдещето си професионално развитие. Искаме да запалим в тях искрата на иновациите и да открием следващото поколение game-changers.

 

От колко години работите в компанията и ако трябва да оцените изминатия път, доколко това време е допринесло и за личностното Ви израстване, по скала от 1 до 10, каква е оценката Ви? Защо?

Работя в НР от 2006 година. Вече 11 години съм част от чудесен екип от професионалисти, които са ми помогнали да бъда лидерът, който съм днес. Заедно сме извървяли труден път, за да постигнем това, което НР Inc. България е днес. През годините съм се научил колко е важно бизнесът да бъде отговорен. Радвам се, че не само сме го постигнали, но и имаме възможност да споделяме опита си в платформи като BBLF, където можем да дадем съвет на млади компании и да работим заедно за една по-висока бизнес етика в България. Успехите, които постигаме, лидерските позиции, които заемаме, и екипът, с който работим, ми дават енергия да продължавам да се усъвършенствам и да прилагам нови концепции и модели, които спомагат тази постоянна трансформация и динамика, която е в основата на нашата компания.

 

Вашият съвет към младежите, които се чудят кой професионален път ще ги направи щастливи?

Сега е времето да се опитват нови неща, да се включат в различни инициативи, за да могат да намерят мястото си. „Мениджър за един ден“ е чудесна платформа, която дава тази възможност на младитехора. Това, което мога да ги посъветвам е, веднъж като намериш мечтата си, работи в тази посока,направи я своя цел, трупай знания и умения в областта, докато постигнеш това, което си определил.

 

Регистрацията за 16-то издание на “Мениджър за един ден” на JA Bulgaria e открита! Тази година събитието ще се проведе на 12 октомври в цялата страна. Основни партньори на инициативата са НР Inc. България, Coca-Cola HBC Bulgaria, Publicis. Медийни партньори на инициативата са Economy.bg, Кариери и Нетинфо.

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JABulgaria в социален аспект. Целта й е да даде началото в кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години.

По време на инициативата, висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания.

Последни статии :

ITA Group в Мениджър за един ден 2021

ITA Group в Мениджър за един ден 2021

  Първото виртуално издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“, се проведе на 23 март тази година и се оказа едно от най-успешните като реализация досега [...]

Прочети повече

Manpower Group Bulgaria в Мениджър за един ден 2021

Manpower Group Bulgaria в Мениджър за един ден 2021

  Първото виртуално издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“, се проведе на 23 март тази година и се оказа едно от най-успешните като реализация досега [...]

Прочети повече

Chaos в Мениджър за един ден 2021

Chaos в Мениджър за един ден 2021

  Първото виртуално издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“, се проведе на 23 март тази година и се оказа едно от най-успешните като реализация досега [...]

Прочети повече