„Мениджър за един ден“ е арената за точните срещи!

Мария Атанасова – от мениджър за един ден в Нетинфо до създател и управител на иновативна компания за дистрибуция на онлайн видеа

„Мениджър за един ден“ е арената за точните срещи!

Мария Атанасова управлява 7Talents - първата българска компания, менажираща мрежа от потребителски канали (Multi Channel Network - MCN), която се занимава с продуциране и дистрибуция на онлайн видео. 7Talents е в портфолиото на "Нетинфо", най-голямата онлайн медийна група в България, част от Нова Броудкастинг Груп. Мария има богат опит и експертиза в дигиталния маркетинг, мениджмънт на проекти и продуциране на съдържание.

През 2011 г. с група бивши колеги от Софийския университет току-що бяхме завършили проект за мобилно приложение, с което се класирахме в топ 10 отбора на света и спечелихме награда в конкурс на Sony Ericsson в Швеция.

Дълго време след това се оглеждахме за правилното място, на което да валидираме идеята си за българския пазар и да намерим бизнес партньор за пускането й на пазара. В крайна сметка, в началото на 2012 г. попаднахме на събитието „Летящ старт” (част от инициативата „Мениджър за един ден“ тогава). Оказа се, че подавайки CV и мотивационно писмо за участие в конференцията, документите ми са били изпратени в Нетинфо, благодарение на партньорството им с Junior Achievement. На самото събитие се запознах с колегите от Нетинфо и буквално дни след събитието станах част от екипа им. Исках да се занимавам с дигитални медии, бизнес развитие и маркетинг и за мен беше истинска чест да вляза в семейството на най-голямата дигитална компания в България.

През годините в Нетинфо заемах различни позиции в няколко отдела: започнах като стажант, после като Project manager отговарях за работата на фрилансъри, пишещи за част от сайтовете в групата ни, и координирах доброто изпълнение на специалните ни проекти с клиенти. После повече от година останах в Маркетинг и PR отдела, отговаряйки за позиционирането на нашите топ продукти, медийните ни партньорства, развиването на социалните ни мрежи и комуникационните кампании за мобилни приложения и продукти.

От маркетинга фокусът ми и до днес е прикован в необятния свят на дигиталното видео. През 2014 г. стартирахме Партньорска програма във Vbox7.com. За мен беше изключително предизвикателство отговорността на Програмен директор – създаването на лоялна към аудиторията ни редакторска политика и налагането и развитието на програмата за поделяне на приходи от излъчена реклама върху съдържанието на стотици български и чуждестранни професионални и непрофесионални продуценти на дигитално видео.

През 2015 г. създателите, с които имахме договори, вече бяха над 500, рекламните кампании ставаха все повече и по-ефективни за клиентите ни, а те вече започваха да търсят още нови, нестандарни начини да достигат до аудиториите си. Създаването на 7Talents беше естествено продължение на този факт, придружен от едно много важно условие – единствените специалисти по дигитално видео в България бяхме ние и вече бяхме задържали лидерската позиция на Vbox7 не само като най-посещавания сайт за видео в България, но и като най-привлекателното място като бизнес условия за създатели на видео.

Паралелно с това подписахме директен договор с YouTube, започнахме с малки стъпки в създаването на собствено видео съдържание и така събрахме парченцата от пъзела – създадохме първата българска продуцентска и дистрибуционна компания за дигитално видео в България – 7Talents.

Имаме опита, имаме медийно портфолио на Нетинфо, достигащо до 90% от българското интернет население, работим с най-големите рекламодатели в България. Със 7Talents затворихме бизнес модела как да свържем тези части от пъзела дългосрочно така, че да даваме на аудиторията ни в YouTube и Vbox7 желаното съдържание, което се продуцира от нас, или от колегите ни в партньорските ни програми; на дигиталните звезди – желаната слава и монетизация, а на рекламодателите – възможността да достигнат до точната аудитория по най-атрактивния и актуален начин.

Днес, благодарение на невероятните професионалисти в екипа ми, подкрепата и услията  на Нетинфо и Нова Броудкастинг груп, 7Talents е MCN номер 1 в България, менажиращ над 600 канала във Vbox7 и YouTube, номер 1 продуцент сме за дигитално видео и всяка година съдържанието, което управляваме и продуцираме достига над половин милиард гледания!

И през 2012, и днес, бих посъветвала всеки, който има възможността, да се включи в събитията около „Мениджър за един ден”, не само защото за участниците те предоставят възможността да се срещнете очи в очи с бизнеса, но също и да намерите работодател, който ще повярва във вас и ще даде пространство и подкрепа на уменията и амбициите ви. И от другата страна – за бизнеса няма по-ценно от качествени и отдадени служители, които чрез работата си да доставят качествени проекти и услуги на пазара.

С две думи, „Мениджър за един ден” е арената за точните срещи!

Последни статии :

ITA Group в Мениджър за един ден 2021

ITA Group в Мениджър за един ден 2021

  Първото виртуално издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“, се проведе на 23 март тази година и се оказа едно от най-успешните като реализация досега [...]

Прочети повече

Manpower Group Bulgaria в Мениджър за един ден 2021

Manpower Group Bulgaria в Мениджър за един ден 2021

  Първото виртуално издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“, се проведе на 23 март тази година и се оказа едно от най-успешните като реализация досега [...]

Прочети повече

Chaos в Мениджър за един ден 2021

Chaos в Мениджър за един ден 2021

  Първото виртуално издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“, се проведе на 23 март тази година и се оказа едно от най-успешните като реализация досега [...]

Прочети повече