Благодарение на „Мениджър за един ден“ успях да видя как функционира един бизнес от хранително-вкусовата промишленост

Година по-късно имах невероятната възможност да се включа в екипа на Nescafe 3in1  

Благодарение на „Мениджър за един ден“ успях да видя как функционира един бизнес от хранително-вкусовата промишленост

 

Мирослава е на 24 години, бакалавър по Международни икономически отношения и на път да стане магистър по Маркетинг със специализация рекламен мениджмънт. Успоредно със своето обучение, тя вече се занимава активно с маркетингови стратегии и рекламни кампании в екипа на Nescafe 3in1, част от Нестле България. За пръв път тя се среща с компанията в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ през 2015 година.

 

JA: Здравей, Мирослава! Разкажи ни как научи за JA и за „Мениджър за един ден“ и какво те накара да се запишеш?

 

Mира: Научих за програмата чрез интернет реклама, както повечето млади хора, които са постоянно в дигиталното пространство. Мисля, че дори беше чрез споделяне във фейсбук и след като се загледах в обявата си казах защо не? Бих искала един ден да стана маркетинг мениждър и тази програма ми се стори идеалният случай да видя какво всъщност прави един мениджър и как протича неговият работен ден.

 

JA: Дали в онзи момент си имаше ясна представа с какво искаш да се занимаваш?


Мира:
Всъщност все още нямах ясна представа с какво точно бих искала да се занимавам след като завърша, тък като моята специалност може да тръгне по много и различни професионални посоки. Любимите ми дисциплини бяха Маркетинг и Мениждмънт, затова смятах, че вероятно ще се занимавам в тази област. Но едва след като преминах през програмата „Мениджър за един ден“, бях вече сигурна, че моята страст към маркетинга може да прерастне в страхотна професионална реализация.

 

JA: Би ли ни разказала как се запозна с Нестле България и каквъв път извървя, за да стигнеш до позицията, на която се намираш сега? 

 

Мира: Нестле като глобална компания винаги е попадала като пример за добри бизнес практики в учебниците. Аз за първи път се запознах по-обстойно с дейностите на Нестле България, след като реших да разработвам моите курсови проекти именно върху нея. Благодарение на програмата „Мениджър за един ден“ успях да видя реално как функционира един бизнес от хранително-вкусовата промишленост и да зърна отвътре част от многобройните задължения и отговорности на един бранд мениджър.

 

Година по-късно имах невероятната възможност да се включа в екипа на Nescafe 3in1 като маркетинг стажант и се надявам с много труд и хъс да продължа да се развивам в компанията.

 

JA: Защо според теб е важно учениците да се включат в инициативата?

 

Мира: Освен теорията, която получаваме в университетите, е изключително важно да видим и на практика как можем да я прилагаме. За съжаление малко университети набляват на практически знания под каквато и да е форма. Ето защо смятам, че програмата е чудесна възможност за студентите да се докоснат до бизнеса и сферата, в която биха искали да се реализират.


JA: Като бивш участник, който в момента работи и реализира мечтата си от „Мениджър за един ден“, би ли споделила защо е важно компаниите да дадат шанс на учениците да ги посетят?


Мира: Важно е повече компании да се включват в тази инициатива на Junior Achievement Bulgaria, защото това е един много добър начин да се мотивират студентите да видят, че работната среда не е нищо страшно или прекалено сложно и да могат да започнат по-уверено избраната си кариерна посока. Освен това тази програма има и ползи за самите компании, които могат да получат обективна обратна връзка от следващото поколение специалисти, които ще започнат работа.

 

Последни статии :

Съвети при кандидатстване за работа от Бистра Ангелова, HP Inc. България

Съвети при кандидатстване за работа от Бистра Ангелова, HP Inc [...]

  СЛЕД ВЪЗМОЖНОСТТА ЧАСТ ОТ ВАС ДА БЪДАТ МЕНИДЖЪРИ ЗА ЕДИН ДЕН В HP INC. БЪЛГАРИЯ, БИСТРА АНГЕЛОВА, СПЕЦИАЛИСТ ПОДБОР НА ТАЛАНТИ, ДАВА НЯКОИ ПРЕПОРЪКИ ЗА ТОВА КАК [...]

Прочети повече

Интервю със Стефан Димитров

Интервю със Стефан Димитров

  Срещи с участниците в „Професиите на бъдещето“: Стефан Димитров, управляващ директор на TMF Group Bulgaria, който ще говори за бъдещето на професиите във финансово-счетоводната сфера. Имате още [...]

Прочети повече

Интервю с Красимир Петров

Интервю с Красимир Петров

  Красимир Петров ще бъде сред участниците във форума "Професиите на бъдещето" на 30 октомври във форум "Джон Атанасов". Неговата презентация ще бъде свързана с интернет на нещата (IoT). Запазете [...]

Прочети повече

Препоръчани позиции

Engineer

THE role:Timely responds to customers via phone/mail/webProvides information & troubleshoot to solve customer problemManages customer expectations and identifies customer problemsKeeps [...]

Оперативен Мениджър на екип за управление на проекти

Здравейте,Казвам се Александър Бекяров и съм Мениджър на екип за управление на проекти в Ейч Пи Инк България. Ако [...]

Country HR Manager

THE role: Drive the HR strategy for the company Design, integrate and deploy HR local & corporate programs Translate business [...]