АМЕР СПОРТС БЪЛГАРИЯ ЕООД
Компания

Смолян
Производство

Мария Метаксинова

Асистент

„Амер Спортс“ (www.amersports.com) е международна компания за спортни стоки, известна със своите брандове като Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Mavic, Suunto и Precor. Технически усъвършенстваните спортна екипировка, обувки и облекло на компанията подобряват постиженията и увеличават удоволствието от дейностите на открито. Бизнесът на групата е балансиран от богата гама от спортове и продукти, както и присъствие на всички световни пазари.

„Амер Спортс България“ ЕООД е едно от производствените предприятия на „Амер Спортс“, произвеждащо ски за брандовете на компанията Atomic и Salomon, също както и за клиенти-производители на оригинална екипировка.

Фирмата води своето съществуване още от далечната 1972 г., когато в гр.Чепеларе се открива фабрика за производство на спортни уреди.

През 1982 г. фабриката закупува лиценз за производство на ски от австрийската фирма "Атомик – Австрия", като се специализира и усвоява успешно производството на зимни спортни стоки - алпийски ски и ски за дълго бягане. Фирмата пуска на пазара българската марка ски "Орион". През известен период от време се произвеждат и ски-обувки, както и сноуборд.

През ноември 2008 г. българската фирма е придобита от финландската "Амер Груп" и към настоящия момент с близо 24% пазарен дял фабриката в гр. Чепеларе е  най-големият производител на ски в света.

Нашите позиции