Благодарение на „Мениджър за един ден“ успях да видя как функционира един бизнес от хранително-вкусовата промишленост

Година по-късно имах невероятната възможност да се включа в екипа на Nescafe 3in1  

Благодарение на „Мениджър за един ден“ успях да видя как функционира един бизнес от хранително-вкусовата промишленост

 

Мирослава е на 24 години, бакалавър по Международни икономически отношения и на път да стане магистър по Маркетинг със специализация рекламен мениджмънт. Успоредно със своето обучение, тя вече се занимава активно с маркетингови стратегии и рекламни кампании в екипа на Nescafe 3in1, част от Нестле България. За пръв път тя се среща с компанията в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ през 2015 година.

 

JA: Здравей, Мирослава! Разкажи ни как научи за JA и за „Мениджър за един ден“ и какво те накара да се запишеш?

 

Mира: Научих за програмата чрез интернет реклама, както повечето млади хора, които са постоянно в дигиталното пространство. Мисля, че дори беше чрез споделяне във фейсбук и след като се загледах в обявата си казах защо не? Бих искала един ден да стана маркетинг мениждър и тази програма ми се стори идеалният случай да видя какво всъщност прави един мениджър и как протича неговият работен ден.

 

JA: Дали в онзи момент си имаше ясна представа с какво искаш да се занимаваш?


Мира:
Всъщност все още нямах ясна представа с какво точно бих искала да се занимавам след като завърша, тък като моята специалност може да тръгне по много и различни професионални посоки. Любимите ми дисциплини бяха Маркетинг и Мениждмънт, затова смятах, че вероятно ще се занимавам в тази област. Но едва след като преминах през програмата „Мениджър за един ден“, бях вече сигурна, че моята страст към маркетинга може да прерастне в страхотна професионална реализация.

 

JA: Би ли ни разказала как се запозна с Нестле България и каквъв път извървя, за да стигнеш до позицията, на която се намираш сега? 

 

Мира: Нестле като глобална компания винаги е попадала като пример за добри бизнес практики в учебниците. Аз за първи път се запознах по-обстойно с дейностите на Нестле България, след като реших да разработвам моите курсови проекти именно върху нея. Благодарение на програмата „Мениджър за един ден“ успях да видя реално как функционира един бизнес от хранително-вкусовата промишленост и да зърна отвътре част от многобройните задължения и отговорности на един бранд мениджър.

 

Година по-късно имах невероятната възможност да се включа в екипа на Nescafe 3in1 като маркетинг стажант и се надявам с много труд и хъс да продължа да се развивам в компанията.

 

JA: Защо според теб е важно учениците да се включат в инициативата?

 

Мира: Освен теорията, която получаваме в университетите, е изключително важно да видим и на практика как можем да я прилагаме. За съжаление малко университети набляват на практически знания под каквато и да е форма. Ето защо смятам, че програмата е чудесна възможност за студентите да се докоснат до бизнеса и сферата, в която биха искали да се реализират.


JA: Като бивш участник, който в момента работи и реализира мечтата си от „Мениджър за един ден“, би ли споделила защо е важно компаниите да дадат шанс на учениците да ги посетят?


Мира: Важно е повече компании да се включват в тази инициатива на Junior Achievement Bulgaria, защото това е един много добър начин да се мотивират студентите да видят, че работната среда не е нищо страшно или прекалено сложно и да могат да започнат по-уверено избраната си кариерна посока. Освен това тази програма има и ползи за самите компании, които могат да получат обективна обратна връзка от следващото поколение специалисти, които ще започнат работа.

 

Последни статии :

Интервю с Бистра Папазова, CEO coBuilder International Ltd.

Интервю с Бистра Папазова, CEO coBuilder International Ltd.

  Инициативата на Джуниър Ачийвмънт България, “Мениджър за един ден”, беше вдъхновение за провеждането на вътрешно събитие в coBuilder International под името “In your shoes”. Целта на събитието [...]

Прочети повече

Бранимира Нешовска за това как успешните компании набират служители

Бранимира Нешовска за това как успешните компании набират служители

Бранимира, къде във факторите за професионален успех се нарежда опитът и потапянето в практиката на професията, която искаш да упражняваш, още докато си ученик или студент? Опитът и респективно практиката [...]

Прочети повече

Яница Бекярова за това кой професионален път ще ви направи щастливи

Яница Бекярова за това кой професионален път ще ви направи [...]

  Каква е средата на работа в HP? Ако кажа, че средата в НР е динамична и интересна, може би ще сте го чували многократно. Затова ще кажа, че средата [...]

Прочети повече

Препоръчани позиции

Мениджър Автоматизация

Мениджърът на отдел „Автоматизация“ в Нестле България следва да реши уравнение, което съдържа в себе си съвкупност от законите [...]

Manager

Dear Students,We would be glad to welcome four of you to our company on October 12. During the day [...]

Мениджър Осигуряване на качеството – задължително владеене на английски език

Основни отговорности :-Осигуряване на пълно съответствие с изискванията за безопасност и качество на продукта по отношение на производството във фабриката [...]