Петър Захариев споделя какво е да работиш за HP Inc. Bulgaria

Петър Захариев, локален (site) мениджър на HP Inc. Bulgaria

Петър Захариев споделя какво е да работиш за HP Inc. Bulgaria

В днешно време кибер сигурността е от изключително значение за компаниите. Как НР адресира тази заплаха?

HP се отнася изключително сериозно към въпросите свързани със кибер сигурността. Компанията инвестира много средства, време и енергия, за да предложи на пазара продукти с най-високо ниво на сигурност. Компютрите от сериите EliteBook са едни от най-защитените в цял свят. Също така, предлагаме и бизнес решения за повишаване сигурността на печата в офис среда.Препоръчвам на всеки да изгледа HP Studios Casts Christian Slater as Hacker in Branded Cybersecurity Short Film Seriesкратък филм за нашата световна кампания за борбата с кибер престъпността.

Практикувате ли форми на вътрешно предприемачество в компанията? Как се стремите да изграждате предприемчивост у служителите на компанията?

HP постоянно се стреми да стимулира и провокира предприемаческия дух на своите служители. Имаме различни инициативи, свързани със събирането, оценяването и внедряването на идеи, идващи от служителите, както на местно, така и на глобално ниво. Ние сме дълбоко убедени, че служители, които имат възможност да проявят своята предприемчивост са много по-ангажирани с работата и целите на компанията.

С какво духът на работа в компанията е специфичен и според вас неповторим, в сравнение с други водещи работодателски брандове у нас?

В нашата компания имаме концепция наречена HP Way. Това са споделените правила и ценности, които се насърчават от компанията. Всеки човек трябва да съобразява своите действия с ценностите на компанията, които всички ние споделяме. В нашият офис цари атмосфера на приятелство, взаимно уважение и взаимопомощ, които са високо ценени от служителите. В същото време нашите служители имат много възможности за работа от вкъщи с високо ниво на самостоятелност.

Ние поставяме цели, а не задачи и оставяме хората да дадат най-доброто от себе си. 

От колко години работите в компанията и ако трябва да оцените изминатия път, доколко това време е допринесло и за личностното Ви израстване, по скала от 1 до 10, каква е оценката Ви? Защо?

В HP съм от 9 години. Преди това съм заемал ръководни позиции в банковия сектор. За мен HP беше едно ново начало, което ми даде много нови знания, умения и емоции. За първи път имах възможност да ръководя екипи, в които хората се намират из целия свят. Определено, ако трябва да дам оценка на приноса на HP в моето личностно израстване, тя не може да е по-ниска от максималната – 10.

Вашият съвет към младежите, които се чудят кой професионален път ще ги направи щастливи?

Прекарваме на работното си място около ¼ от живота си. Представяте ли си да сте нещастни толкова много време? Моят съвет към младите е да се заемат с професия, която им носи истинско удоволствие и ги вдъхновява всеки ден да дават най-доброто от себе си. Ако го направят, успехът сам ще дойде при тях. 

 

Ако желаеш да разгледаш свободните позиции за стаж в  HP Inc. България в рамките на "Мениджър за един ден", може да го сториш ТУК

Последни статии :

Бранимира Нешовска за това как успешните компании набират служители

Бранимира Нешовска за това как успешните компании набират служители

Бранимира, къде във факторите за професионален успех се нарежда опитът и потапянето в практиката на професията, която искаш да упражняваш, още докато си ученик или студент? Опитът и респективно практиката [...]

Прочети повече

Яница Бекярова за това кой професионален път ще ви направи щастливи

Яница Бекярова за това кой професионален път ще ви направи [...]

  Каква е средата на работа в HP? Ако кажа, че средата в НР е динамична и интересна, може би ще сте го чували многократно. Затова ще кажа, че средата [...]

Прочети повече

Александър Бекяров разказва за стажантската програма в HP Inc. Bulgaria

Александър Бекяров разказва за стажантската програма в HP Inc. Bulgaria

  Разкажете ни за стажантската програма в НР? Стажантската ни програма дава възможност на студенти в последната си година на обучение да се запознаят с корпоративната среда, да приложат наученото [...]

Прочети повече

Препоръчани позиции

Project manager Digital Products

Отговорности на ролята:управление на сроковетеуправление на рисковетеуправление на проекта и обхватауправление на качествокомуникация с клиентаотчетност нов бизнес от съществуващи клиентиПрограмата [...]

Talent Hunter

Искате ли да сте Talent Hunter? Искате ли да поставите началото на финансовото си благополучие? Искате ли да се [...]

Executive Director

Axpo delivers power. In Switzerland. In Europe. Axpo Trading is a Swiss energy company with local roots and a [...]